Stal Schouten

         Kwaliteit en Plezier voor Mens en Dier!

Rijlessen op onze pony's en paarden

Voor wie

De rijlessen zijn bestemd voor iedereen die graag op een verantwoorde en leuke manier wil (leren) paardrijden en meer wilt leren over het paard. Man of vrouw, jong of ouder, beginner of gevorderde ruiter, iedereen is bij ons welkom.
Ook ruiters die moeite hebben met grote groepen of om welke reden dan ook extra persoonlijke aandacht willen/nodig hebben zijn bij ons welkom.

De rijles
De eerste rijlessen gaan we niet alleen rijden maar ook  het  paard poetsen en opzadelen zodat de ruiter een band op kan bouwen en vertrouwd kan raakt met het paard. Dit zorgt voor een goede basis waardoor de ruiter de volgende lessen het rijden sneller onder de knie krijgt.  Tijdens de eerste rijlessen krijgt de ruiter 1-op-1 begeleiding, na een aantal x lessen (dit verschilt per persoon) zodra de ruiter en instructeur zich hiermee vertrouwd voelen gaat de ruiter samen met een andere ruiter van vergelijkbaar niveau lessen. Dit zorgt voor een leuke interactie waarbij de ruiters van elkaar kunnen leren.
De gevorderde ruiters zullen vrijwel gelijk samen met een andere ruiter in de les rijden.


Unieke les
Uniek aan onze lessen is dat we met niet meer dan 2 ruiters per les rijden. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kan de les afgestemd worden op de wensen en mogelijkheden van de ruiters. Zo gaan we op verzoek van de ruiters regelmatig op buitenrit, zijn er voltigelessen en springlessen en doen we met de kinderen regelmatig spelletjes op de paarden.  

Waar
Wij hebben een 20mx40m buiten rijbak met een hele fijne All Weather bodem die vrijwel het hele jaar door goed te berijden is. Wanneer het toch té slecht weer is om te rijden organiseren we voor de ruiters die hun paard nog niet zelfstandig op kunnen zadelen en de kinderen een poets/opzadel les in de stal. In deze les leren we alles over het paard, zoals hoe je moet poetsen, opzadelen, afzadelen en over de verzorging van het paard. Voor de ruiters die al volledig zelfstandig hun paard kunnen poetsen en opzadelen kijken we of we bij slecht weer de les kunnen verzetten naar een ander moment in de week.

Tarieven
Lessen van een half uur                                                             Lessen van een uur
losse les, € 15,-                                                                              Losse les, € 28,-
5 leskaart*, € 70,-                                                                         5 leskaart*, € 130,-
10 leskaart*, € 130,-                                                                       10 leskaart*, € 240,-
20 leskaart*, € 240,-                                                                     20 leskaart*, € 440,-

* leskaarten zijn 4 maanden geldig nadat de eerste les op de kaart gereden is.
* leskaarten dienen vooraf of op de eerste les van de kaart te worden voldaan.
* leskaarten zijn persoonlijk en alleen overdraagbaar binnen hetzelfde gezin.
! Afmelden van de rijles kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de rijles en bij ziekte voor 9 uur 's morgens, als er later afgemeld wordt, wordt de rijles volledig in rekening gebracht.

! Rijden met cap is verplicht, rijden met bodyprotector raden wij aan, het is mogelijk om een cap en/of bodyprotector (kindermaten) bij ons te huren.